Amerika Hakkında Faydalı Bilgiler Blogu!

18 Aralık 2012 Salı

Kaç kişi Atlantic City'yi duydu? Ya New Jersey?

Selamlar, selamlar..


Uzun bir ara oldu, meğersem çalışırken daha çok vaktim varmış. İstifa edip iş aramaya başladığımdan beri bir türlü yazamadım.



Neyse..
Atlantic City için ne dediler? Amerika doğu kıyısının Las Vegas'ı.. New Jersey'de yer alıyor.

Bence muhteşem bir şehir...
Atlantic City Down Beach



The Pier Shops at Caesars
New York'daki alışveriş çılgınlığını yakalayamasa da, çok aratmaz.
Aslında, Atlantic City ve New York'un birbirinden daha kârlı olduğu birçok nokta var.
Eğer ne alacağınızı az çok biliyorsanız, ve bir ürüne fahiş fiyatlar vermek amacında değilseniz Atlantic City öne çıkar çünkü vergi ödemezsiniz.
New York'un Madison Avenue'sundaki Gucci, Burberry, Louis Vuitton gibi mağazaları Atlantic City'de de bulabilirsiniz.
Bunun yanında, New York'u öne çıkaran, high end ürünleri çok büyük indirimle satan mağazalar gördüm. Bu mağazalarda 4-5 bin dolarlık ürünleri 1500 dolara, 1000 dolara satıyorlar, lakin bu mağazaların birkaçını gezerken arabamı 2000 dolara aldığımı kendime hatırlatarak girdiğim gibi çıktım!

Neyse,
Atlantic City bir çok açıdan gezilip görülmesi gereken bir yer.
New York ile kıyaslamaya devam edersek, New York'da:
1. Alışveriş,
2. Daha çok imkan
3. Özgürlük Heykeli
4. Times Meydanı
5. New York'a gittim, gördüm yendim deme imkanı!
 bulunmakta.

Buna karşılık Atlantic City'nin:


1. Alışveriş'te çok da geri kalır yanı yok. Özellikle
Tanger Outlets (The Walk) ve the Pier Shops at Caesars muhteşem imkanlar sunuyor. Ek olarak, Pier Shops at Caesars daha çok Burberry, Gucci, Louis Vuitton, Hugo Boss gibi pahalı markaları içeriyor.
2. New York'da daha çok imkan var tamam, ama trafiği çekilmez kirliliği çekilmez rüzgarı çekilmez.. Atlantic City daha sakin, sessiz, ferah bir şehir.
3. Özgürlük Heykeli yok ama kumsalı var. Down Beach'ı var. Ama dikkat edin köpekbalıklarına yem olmayın! Şaka maka, ama öyle bir efsane var. Yüzerken bir gözünüz cankurtaranlarda olsun, onlar uyarıyor :P
4.New York'un Times Meydanı ile Atlantic City'nin gece hayatını karşılaştırabiliriz. O da nesi.. Wooohoo.. Atlantic City gece hayatında falan, demiştikya Doğunun Las Vegas'ı diye. Aman aman.. Ne ararsanız..
5. Atlantic City 'ye kendiniz için New York'a hava atmak için gidin :)








Atlantic City şehir olarak da çok güzel. Dediğim gibi ferahlatıyor, insanı boğmuyor. Yerlileri arkadaş canlısı. New York gibi bir koşuşturmaca içinde değiller. Yandaki resimde gördüğünüz deniz atı aslında bir posta kutusu. Sokağın adını artık hatırlayamıyorum ancak Pennsylvania tarafından Atlantic City'ye geçip Down Beach'e giderken geçtiğimiz bir sokakta çekmiştim sanırım. Bu sokakta bütün posta kutuları böyleydi, çok güzel değil mi?










Atlantic City'deki Trump Taj Mahal casinosu ve bir gece klübünün billboard'ı:






Atlantic City'de gürültüden uzak sessiz sakin bir yer daha var.. Cape May Historic Village.. 1800'lü yıllarda New Jersey'de bulunan bir köyün birebir replicası.. Giyimler, dükkanlar.. Bununla ilgili resimlerimi de bir sonraki yazımda paylaşacağım.


Oralarda biryerlerde, şuan bu blog'u okuyanlar içerisinde elbette benden iyi bilenler vardır.
Bu adamlar niye yazmaz?
İşte onlar da buraya yazsın, yorum yapsın.
Desin ki bu da var bunu da yazın. Bana mail atsın yayınlayayım.
Bana dediğim şuraya: fatihgork@hotmail.com
Görüşmek üzere,
Fatih.

8 yorum:

  1. "Vergi ödemezsiniz" demişsiniz!!
    Merak ettim;
    1) Atlantic City vergiden muaf bölgemi?
    2) Vergiden muafiyet sadece işletmeler için mi geçerli yoksa çalışanlar için de geçerli mi ?

    Yani bu vergi konusunu bir miktar daha açıklayabilir misiniz?
    Şimdiden tşk...

    YanıtlaSil
  2. Mehmet bey merhaba,

    Yazıma ortak olduğunuz için teşekkür ederim.

    Atlantic City, New Jersey'nin diğer şehirlerinden farklı olarak, daha çok alışveriş ve tatil merkezi. Bu eyalette kıyafet için sales-tax ödenmiyor. Onun dışında ki ürünlerde (mobilya, elektronik vs. diğer herşey) sales-tax 7% oranında uygulanıyor.

    İşletmeler ve çalışanlar bu şartı sağlayamacakları için, income tax, ve sattıkları ürüne bağlı olarak diğer vergileri de gerekli oranlarda ödemek zorundalar.

    YanıtlaSil
  3. Fatih Merhaba,
    Ne guzel bi yazi olmus.
    Okul bitipte, is hayatimda profosyonellestigimde haftasonlari artik calismiorum die ''Proud to be an American '' havalarinda gezindigim zamanlar Atlantic City bir zamanlar ben ve arkadaslarimin haftasonlari tatil yeriydi. Cuma aksamindan gider, bir evin birkac odasini kiralar pazar aksamina kadar kalir, pzt gunu normal hayatimiza geri donerdik. Gunduz gunesin altinda margaritalar, gece sahil barlari - ozellikle jamaican barlar favorimdi- .....Atlantic City kumarhanelerinde tek bildigim 3 cilegi yanyana getirmekten ote olmadi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylin Hanım merhaba,

      Sizi blog'umda görmek güzel, cevabım geciktiği için kusura bakmayın.
      Las Vegas'a gitmek lazımdı aslında da, fırsat olmadı. Kardeşimi yolladım ama :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Bundan sonra kazanırsınız umarım, dikkat etmek lazım :)

      Sil
  5. Merhaba;Atlantic city,NewYork!a gidenlerin görmesi gereken bir yer,özellikle alışveriş yapmak amacıyla.Lacoste bir trencot'u Manhattan'da 850 dolar iken Atlantic city de 125 dolara aldım.Ayrıca sahili güzel.Kumarla hiç ilgim olmaz ama içlerini dolaştım,ayrı bir dünya.

    YanıtlaSil
  6. 2013 Kasım ayında ilk önce Las Vegas ardından da Atlantic City'de 3 er gece kaldım.Atlantic City benim hayallerimi yıktı.Daha gelişmiş daha kaliteli bir şehir beklerken karşıma eskilerden kalma bir şehir çıktı açıkçası.Sahilde yürürken burnunuza gelen o yağ kokuları inanın tüm yeme zevkimi benden aldı.Ancak alışveriş için tüm markaların tüm çeşitleri mevcut.Fiyatlar çok makul.Ama tüm marka ürünlerin mağazalarında etiketlere baktım.Hep Uzak doğu patentli.Bir tane Amerikan malı yok maalesef.

    YanıtlaSil