Amerika Hakkında Faydalı Bilgiler Blogu!

29 Kasım 2012 Perşembe

turist ömerler için Manhattan, New York

Sayın turist ömerler aldınız turist vizenizi geliyorsunuz, turlara falan katılmayın zaten ne gerek var. Amerika'dasınız yolda böcek görseniz ilginizi çekecek. Tur niye tutuluyor işte gezdirsin göstersin falan, bunu nasıl kendi başınıza yapacağınızı anlatacağım bu yazıda. Kılavuzunuz ben olacağım,bakalım burnunuz.. Öhö öhöm neyse evet devam edelim..













Amerika'da eğer gezeceğiniz tek bir yer var ise, tripadvisor sitesinden iyice araştırın.. Yorumları okuyun, kalacağınız oteli hostel sitelerinden veya online booking sitelerinden ayarlayabilirsiniz. Amerika'da New York gibi 1-2 şehir dışında motel6 adlı otellerde ucuza kalabilirsiniz. Motel6 odalarında yatak televizyon ve duştan başka bişey bulunmaz. Biraz daha konfor olsun derseniz 10-15 dolar fazlasına super8'de kalabilirsiniz. Super8 otellerinde ek olarak kahve makinanız, kurutma makinanız, ütünüz, buzdolabınız,etejeriniz, masanız ve dolabınız olur.

NewYork'dan başlamışken NewYork'u anlatayım bu yazımda.
Öncelikle Manhattan'da central park ve statue of liberty'ye gitmelisiniz. Times Square de olmazsa olmaz.


















NewYork'da arabam yok diye hiiç çekinmeyin. Metro hatları süper çalışıyor sizi heryere götürecektir lakin, kaybolmamak için büfelerin birinden metro haritası alın. Anlaması kolay ve çok yardımcı oluyor. 3 senedir saklarım. Biletleri metro istasyonlarında merdivenlerden indikten sonra göreceğiniz makina veya büfelerden alabilirsiniz.

New York'da öğrenci değilseniz, sıkıntıya gelemezseniz güzel bir otelde kalın.
roger smith hotel diye bir otel var, müdürü türk. Oradan fiyat alın size indirim yapabilirler, otel çok güzel. Suitinde kalmıştık biz çok güzel bir fiyata, sırf Türk olduğumuz için bir de arkadaşımızın referansı ile gitmiştik. Ama referans olmasa da indirim alırsınız, rahat bir yerde kalmakta fayda var. Times meydanına da çok yakın, detaylar için:
www.rogersmithlife.com
www.rogersmith.com
501 lexington ave
new york, ny 10017



Gelelim alışverişe, NewYork'da her türlü markanın mağazalarını bulabilirsiniz, ancak 3 kuruşa birsürü ürün alacağınızı sanmayın, onlar aptal değil. Ben Türkiye'de pahalı diye diesel kot alayım demiştim 280 dolar fiyat çekmişlerdi. Yuh dedim çıktım.  O da nesiydi, ebesinin gözüydü, zaten diesel kotları da hiç sevmem :P
Ünlü markaların mağazaları için 5th avenue ve madison avenue'da gezmelisiniz.
Mağazaların listesi için tıklayın:
http://www.nyc.com/best-of-new-york/best_of_fifth_avenue.s1903/
http://www.nyctourist.com/shopping_madisonave.htm

Bunların yanında Macy's e kesinlikle uğrayın, 9 katlıydı sanırım. Bir gününüzü komple ayırın, bizim YKM'lerimize boynerlerimize benzemez, alışverişten nefret eden biri bile olsanız orada kendinizi kaybedeceksiniz.

Saatleri seviyor ama ucuza kapatmak istiyorsanız New York'da yahudi dükkanları olur. Kuyumcu tarzı dükkanlarda, ikinci el çok iyi durumda saatleri uygun fiyata ama sadece nakit para ile satan dükkanlar olur. Bu dükkanlara girer saatlere bakarsınız, çıkmak istediğinizde o da nesi! kapı kitli olur. Korkmayın bu adamlar sizi kesmeyecek veya organlarınızı çalmayacaktır, sadece mağazadaki görevliden çıkacağınızı söyleyip kapıyı açması için izin istemelisiniz. Bu dükkanlarda ikinci eli bile çok pahalı olan saatler bulunabildiğinden böyle bir güvenlik önlemi koymuşlar ben çok korkmuştum çıkamadığımda, siz korkmayın çünkü çok komik görünüyorsunuz.

Son olarak Trump Tower'da starbucks var. Orada kahve içmeden de gelmeyin, ayrıca Donald Trump'ın kıyafet koleksiyonundan ürünleri de inceleyip satın alabilirsiniz :)

3 yorum: