Amerika Hakkında Faydalı Bilgiler Blogu!

26 Kasım 2012 Pazartesi

Birkaç iyi turist

peyniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiir




Öğrenci ve çalışma vizeleri daha komplike ve uzun konular olduğu için onlardan ileriki günlerde bahsedeceğim, bugünlük turist vizesine bir göz atalım.

Öncelikle vize görüşmesine girmeden önce netten doldurduğunuz formda, ben 6 ay kalıcam diyecekseniz geçerli bir sebebiniz olsun. Turist adam gezmeye gider, dünyanın en çok gezen adamı bile amerikadan sıkılır 6 ayda, vize memurları salak değil. uzun süre vize almak için, "gidicem uzun süre kalıcam" demektense, sık sık gitmenizi gerektirecek sebeplerinizi söyleyin. Arkadaşınız mı var, aileniz mi var, iş nedeniyle mi vs. bunları güzelce açıklayın. Nette verdiğiniz cevaplar ile görüşmede vereceğiniz cevaplar aynı olsun, yalan söylemeyin yani.

Amerika vizesinde onay almak iki temel esasa dayanır:
1. Geçerli, Amerika'nın başına bela olmayacağınızı gösteren bir sebep.
    - Kalkar da İngilizceniz olmadan turist vizesine tek başınıza başvurursanız vize alamazsınız. Sorarlar sen dumanla mı haberleşicen diye. Aman ben vücut dili biliyorum falan diye şaka yapmayın. Bunlar kötü şakalar aman diyim
    - Amerika'ya turist vizesi ile gidip, ayağı kayıp düşen $5000 hastane faturası kesilen adamlar var.Gidip de Amerika'nın başına bela olmak budur. Böyle bir durumda neler olacağından da (Hastane faturaları, charity ler collectionlar.. ) ileride bahsedicem. Komik de değil.
    - Amerika'nın başına bela olmanın bir başka yolu da gidip gelmemek, kaçak göçek kalmaya çalışmaktır. Eğer böyle bir amacınız varsa zaten gitmeyin orada sicilinizi bozduğunuzla kalırsınız o scarface hikayeleri yok artık Amerika'da kaçak işçiler hem kan ağlıyor hem de gittiği yoldan dönemiyor.
Vize memurları bu durumu yok etmek için size sorular sorar bu soruların amacı geri döneceğinizden emin olmaktır. Vize görüşmesin de sorulan soruların yarısı bu amaca yarısı da maddi durumunuza yönelik olur zaten.
Dönünce neler yapacağınızdan bahsedin, buradaki planlarınızdan.
Turist olarak giden adam öğrenciyse gelip burada okula başlayacağından bahsetsin, değişik planlarından söz etsin. Öğrenci değilse geriye kalan konu iş zaten. Gelip işine gücüne bakacağından bahsetsin öğrenci olmayanlar da.

2. Maddi kaynağınız. 
         Ortalama bir uçak bileti $700-$1000 arasında olup, en ucuz oteller 1 kişi gecelik $45 civarında, 2 kişi $60 civarındadır. En cuzi şekilde yemeğinizi yeseniz günde $20 civarı yemeğinize, haftada 1 çamaşır yıkasanız bu size $5 a mal olur. Araba kiralamak 1 haftalık ortalama $300 civarına gelir, düşük sınıf araçlarda. 1 hafta tatile gidiyorsanız kalkıp bunların toplamı olan $1500'lık bir hesap cüzdanı göstermektense $3000-4000 gösterin en az. Hatta mümkünse 6-7 göstermeli. 1. ve 2.adımları yerine getirdiğinizde vize almanız için bir engel kalmayacaktır.

Turist vizeleri B-1 ve B-2 olmak üzere 2 türde basılır.
B-1 vizesi iş amaçlı ziyaretlerde, B-2 vizesi tamamen gezme görme amaçlı ziyaretlerde kullanılır.


Herhangi bir sorunuz var ise ve kesin cevap almak isterseniz İş Bankası'na yatıracağınız 30$gibi bir ücret karşılığında pin kodu alarak konsolosluğu arayıp, birebir yetkililer ile görüşerek sorularınızı sorabilirsiniz. 

Ben yalnız yolculuğu da çok severim, gezmeyi falan. Bu yüzden bir sonraki yazımda Usa'ya tek başına gidecek arkadaşların veya tura katılmadan kendi gezmek isteyen grupların işine yarayacak bir yazı yazacağım.




Oralarda biryerlerde, şuan bu blog'u okuyanlar içerisinde elbette benden iyi bilenler vardır.
Bu adamlar niye yazmaz?
İşte onlar da buraya yazsın, yorum yapsın. 
Desin ki bu da var bunu da yazın. Bana mail atsın yayınlayayım.
Bana dediğim şuraya: fatihgork@hotmail.com
Görüşmek üzere,
Fatih.

2 yorum:

  1. Merhaba,kizim amerikada lisans ogrencisi amcasinin yaninda kaliyor.Ziyarete gitmek istiyorum ne tur vize almaliyim.Ingilizcem cok az gumrukten gecerken sorun yasarmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      B1/b2 turist vizesi almaniz gerekiyor bunun icin.
      Ingilizce problem olmayacaktir,
      Nasil basvuru yapacaginizi asagidaki baslikta gorebilirsiniz:
      http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/2013/09/amerika-turist-vizesi-basvurusu.html

      Sil